HusFix

Köksrenovering!

Publicerad 2011-04-30 22:11:58 i Inredning,



Hela köket revs samt klinker golvet. Efter mycket om och men så beslöt vi att skippa golvvärmen eftersom det skulle bygga upp golvet så mycket också för att golvet vi valt är i sig ett ganska varmt golv. Ytterväggen fick isoleras om och så på med ny gips. Även elen drogs om och rören till elementet.



Sedan på med återställare som målades vit med tre strykningar.



Här är golvet lagt, ett svart linoleum golv som las som ett klickgolv. Vi är super nöjda. Perfekt golv för kök, tåligt, snyggt och jätte skönt att gå på!



Här är köket från IKEA levererat.



Sedan blev det till att skruva, skruva och åter skruva. Här är dom första skåpen på plats.



Nu börjar det likna något. Av en händelse upptäckte jag att IKEA hade underlimmade diskhoar, mycket prisvärt. 

 

Kyl och frys byggs in med täcksidor och passbitar.



Här sågas det i bänkskivan för att sätta i spishällen. Inte läge att såga fel så det gäller att mäta ordentligt!

Många små detaljer är kvar att fixa men helheten av köket är klart, fortsättnings följer..

Renoveringsaddict?

Publicerad 2011-04-30 13:03:56 i Allmänt,



Nytt hus, nya utmaningar och nya möjligheter. Vi har levt länge med att renovera, det är det man är van vid och det är så lätt att köra vidare i samma spår. Vi är lika galna båda två och hinner knappt avsluta ett projekt förrän vi känner oss drivna för nästa. Det tar ju bara en eller två helger, men ett antal sådana projekt så blir veckor till månader och månader till år. Man kanske borde göra lite annat här i livet också. Inspirerad av arga snickaren ska jag nu göra en lista med prioriteringar, när och hur de ska göras och hur lång tid det tar. Sen gäller det att försöka hejda sig lite, det är så lätt att köra fast i renoveringsträsket!

Plastmatta till köket!

Publicerad 2011-04-12 19:52:43 i Inredning,

 

Renoveringen är äntligen igång igen efter ett ganska långt uppehåll. Ska försöka uppdatera med bilder inom kort. Det som står på schemat nu är köket med leverans på torsdag så nu gäller det att få det färdig målat tills dess. Under torktiden samlar jag inspiration till inredningen och hittade de här supersnygga mattorna från Brita of Sweden, kanske kan bli till att lägga in en beställning!

Om

Min profilbild

Tankar om inredning och renovering

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela