HusFix

Golvläggning!

Publicerad 2011-02-28 20:42:49 i Renovering,





Nu är golvet lagt i rummen och det blev ett jätte lyft, nu kom också tapeterna till sin fulla rätt. Nu återstår bara att sätta dit lister och socklar samt lite målningsarbete!

Skogen är på plats!

Publicerad 2011-02-15 13:35:59 i Renovering,





Har varit förbi huset en snabb sväng för att plåta den senaste tapetseringen. Det blev så fint med träden och till det en grå/vit tapet som går ton i ton. På nedersta bilden syns även den nymålade lampan, blir som ny!

Posters,

Publicerad 2011-02-11 16:08:56 i Inredning,




Dessa härliga posters skulle jag kunna tapetsera hela huset med. En riktig feelgood tavla, en familjetavla och en som visar koordinaterna till staden där man bor eller kanske vill bo! Eller i grått och gult, snygg kombo!




Inreda.com

Inredningsspotting!

Publicerad 2011-02-10 22:57:16 i Allmänt,




Visst är serien klockren, folkligt så det förslår då det är fler som tittar på solsidan än på melodifestivalen. Man tror att det är igenkänning faktorn som gjort det till en sån succé. Det är svårt att låta bli att leta efter inredningsdetaljer då det förekommer massor av designprylar i bakgrunderna. Kolla in det här roliga inglägget hos trendenser där man ägnar sig åt "inredningsspotting" av solsidan!

Grafiskt!

Publicerad 2011-02-10 20:43:50 i Inredning,



På sistone blir det bara mera och mera blåa tankar :) Tjusiga Tapeten Remix från Firm Living skulle jag kunna tänka mig om jag hittar något lämpligt ställe!

Vi målar och river..

Publicerad 2011-02-06 21:41:11 i Allmänt,

I helgen har det hänt en hel del. Vi har rivit tapeter och el, spacklat och fixat inför tapetsering samt byggt en vägg i hallen. Här kommer lite bilder;



Furutrappan blir vit och fin. Är här slipad, grundad och målad en gång med golvfärg men det behövs nog en eller två strykningar till för att få det täcka ordentligt.





Även kaklet framför kaminen fick sig en omgång. Vi använde våtrumsfärg som skulle bita i ordentligt men efter första stykningen så lossade färgen i alla fall. Fick slipa av allt och stryka det igen så får vi hoppas att det sitter bättre den här gången.



Det blev även lite annat gjort medan man väntade på torktiderna. Hittade lite gamla grejer i huset att fixa till och målade barngrind och ledstång samt tog tag i den här gamla sekretären och arkitetlampan - återkommer med resultatet senare!

Tankar om trender!

Publicerad 2011-02-02 19:23:29 i Allmänt,

              

Läste precis att blå är den nya trendfärgen. Nu är det ju inte alltid det trendgurusarna spår som slår men själv har jag lite svårt att förlika mig med det. Tankarna far snabbt till 90-talets mörkblåa väggar och jag känner mig nog inte riktigt redo för det. Det är lustigt vad svårt det är att ta till sig något man genomlevt och förkastat men att man i slutändan iallafall sitter där man sitter och har köpt hela konceptet. Delvis är det förstås utbudet som styr men det är också så man fungerar på något underligt sätt. Men vill man känna sig trendig i små mått är dessa detaljer från IKEA Stockholm riktigt fina!

Tavla till sovrummet!

Publicerad 2011-02-01 21:05:11 i Allmänt,


Jag skulle vilja ha en tavla till "mitt gröna sovrum" och har funderat lite över det, men så kändes valet helt plötsligt självklart med en hagedornhagen fjäril, visst är den fin!

Om

Min profilbild

Tankar om inredning och renovering

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela