HusFix

Beställd!

Publicerad 2011-01-31 21:20:54 i Allmänt,


Just nu är den här läckra klockan på väg hem till mig! Du hittar den hos Ellos och med ett rabatterbjudande kan man få den till ett riktigt överkomligt pris!

Gardiner!

Publicerad 2011-01-31 19:24:01 i Allmänt,

I barnrummet finns det ett stort fönster som är 170cm brett. Jag gillar att ha en enkel slät kappa som gardin men då de flesta tyger är en si så där 150cm breda så ställer det till lite problem. Som tur är så har Sandbergs ett helt bedårande tyg "Tindra" som går "att ta på längden och sätta den på tvären" om ni förstår vad jag menar eftersom mönstret består av cirklar. 



Annars kan man tapetsera en rullgardin. Nu tror jag att det behövs lite mer färg just i vårt barnrum och dessutom blir det nog lite jobbigt med mönsterpassningen, men idéen är kanon och du hittar beskrivningen här på bloggen Inspiration&Design!

Barnrum!

Publicerad 2011-01-30 21:27:24 i Allmänt,



Nu är barnrummet på ö.v färdigt!

Det har målats en hel del vitt; väggarna, taket, lister, garderoberna och elementet. Sen har vi satt dit nya socklar då dom som satt gick sönder när vi rev. Sen har det blivit tapetserat och så ny ekparkett, lackad 3-stav.

Det blir nog inte några problem för E att känna igen sig. Vi valde nämligen att sätta samma tapet "Dino" som hon har nu i det nya rummet. Dels för att jag inte tröttnat på den än utan tycker fortfarande lika mycket om den men också dels för att vi hade en rulle över sen förra gången. Så så fick det bli och fint blev det!

Inreda sovrum!

Publicerad 2011-01-30 13:41:43 i Allmänt,

                          


I sovrummet finns det en grön kakelugn liknande den här. Tänkte att den skulle få sätta stilen och göra sovrummet lite retro-murrigt som kontrast till det svarta och vita. Jag är barnsligt förtjust i den blommiga tapeten Ashbury från Mimou och tycker att den skulle kunna passa in som fond. Problemet är bara att det inte finns någon given fondvägg i rummet då det är mycket snedtak så vi får se om det går att få till. 


Lite "vill ha" saker för att inreda sovrummet!



  



Sängbord - Kartell
Kivi lykta - Ittala
Kudde Ogräs - Mairo
Mormorsfilt - Jotex
Lampa - Kartell
Gungstol - Eames


Vad det gäller val av matta, ska man vara modig och köra på den gröna med risk för fiasko eller ska man köra lite mer safe med den gråa mattan? Tror det får bli den grå och skyller på att man förutspår grå som den nya basfärgen!


   

Renoveringsstart!

Publicerad 2011-01-28 12:47:45 i Allmänt,


Så har vi kommit igång med renoveringen!






Här är E:s nya rum. Ungefär hälften så stort som det hon har idag men jag tror det kommer bli lagom ändå. Men med strukturfärg på väggarna, 70-tals bruna lister och så en rosa plastmatta på golvet.. krävs lite uppfräschning!



70-tal möter 90-tal



Med återställare blir det fin och jämn yta, så skönt att slippa gipset som annars bygger en del samt det bästa av allt - man slipper spackla och slipa!



Listerna blir vita med grundfärg och två strykningar snickerifärg!

Fortsättning följer..

Köksplanering!

Publicerad 2011-01-21 14:59:14 i Allmänt,



Köksplaneringen pågår för fullt och här är ett första utkast ihop satt med IKEAs homeplanner. Har tänkt vita luckor, svart golv och svart bänkskiva. Funderar på hur vi ska göra med överskåpen ovan diskbänken om vi ska ha traditionella skåp eller de enl ritningen som kanske kan se lite modernare ut. Sedan skulle jag vilja ha en större diskbänk men det verkar vara svårt att hitta det till 60-skåp men har inte gett upp än. Kaklet är inte heller bestämt men det lutar åt ett vitt. I övrigt tror jag att det kommer att bli kanon!

Att välja golv,

Publicerad 2011-01-18 21:58:21 i Allmänt,

Är i full gång med köksplaneringen och har lite funderingar över golvet. Ska man välja laminat eller linoleum? Har hittat två snygga alternativ som båda är clickgolv. Det svarta från Forbo Marmoleum Click och det gråa Pergo Orginal Excellence, båda från bjoorn.se

                                          

Tapet tankar!

Publicerad 2011-01-14 14:47:09 i Allmänt,



Nu har jag äntligen valt vilka tapet jag vill ha i det nya huset. Har länge gillat att inreda i svart, vitt och grått och sedan lägga till detaljer med färg istället. Har inte heller här bestämt vilken som ska sitta i vilket rum och får fundera lite på saken. Tapeter från Eco Decorama, Cole&Son samt Mairo.


Industrilampa!

Publicerad 2011-01-14 14:23:25 i Allmänt,


Har varit på jakt efter en industrilampa en tid och tittat lite på en från Ellos men också en från InMyHouse. Nu fanns den med nedsatt pris för 599kr på Ellos, så jag bestämde mig för att slå till. Är lite osäker på var den ska sitta bara. Hade först tänkt i köket ovanför köksbänken men så ramlade jag över den här bilden på den här bloggen och att sätta den i hallen som taklampa är inte så tokigt det heller. Jag får flytta runt den lite så får vi se hur det blir.

Om

Min profilbild

Tankar om inredning och renovering

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela